EVEMENTENKALENDER LANDGOED ZONHEUVEL

Het gehele jaar door zijn er evenementen en feestdagen specials zoals met Moederdag, Pasen, Kerst en Valentijn. Houdt onze agenda in de gaten voor de leukste uitjes op de Utrechtse Heuvelrug.

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Tot 20 december 2019 kunt u de kunstwerken van Hans van der Vloed bewonderen in het Paviljoen van Hotel Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel. Van maandag t/m zondag kunt u de expositie bezoeken in de koffie-lounge tussen 08.00 en 20.00 uur. Toegang is gratis. Natuurlijk kunt u in ons restaurant altijd terecht voor koffie, thee, borrel, lunch en diner.

Zijn hele leven heeft schilderen grote aantrekkingskracht op Hans uitgeoefend. Door de jaren heen heeft hij altijd – zij het met soms flinke tussenpozen – getekend en geschilderd. Op 60-jarige leeftijd stopte hij met werken en heeft hij zich volledig op de schilderkunst toegelegd.

Hans werd 1952 in Rotterdam geboren. Na zijn middelbare opleiding was hij werkzaam in de reclamebranche en de houthandel. In 1985 startte hij een eigen triplex-importbedrijf dat uitgroeide tot een toonaangevende, internationaal opererende onderneming met 40 medewerkers. In 2009 besloot hij op zoek te gaan naar een opvolger zodat hij in 2012 zijn werkzame leven kon beëindigen, om zodoende het overgrote deel van zijn tijd met schilderen bezig te kunnen zijn.

Hans heeft regelmatig cursussen en workshops gevolgd. Favoriet was voor hem het volgen van workshops in Frankrijk. Daar startte hij in 2006 al bij docent Jean-Paul van Boxtel. Hij sloot zich aan bij het “Schilderscollectief Contrast” en hij nam lessen bij docenten als Anne Jitkse Salverda en Karin Boers, beiden als docent verbonden aan het Wijks Atelier in Wijk bij Duurstede. Eén van zijn inspirators is de bekende Zeister kunstschilder Jan Pieter Foppen, door wie hij sinds een aantal jaren wordt gecoacht. Zijn motieven en inspiratie vindt Hans veelal in de natuur. De bossen rond Zeist en Austerlitz. Het rivierenlandschap langs Rijn en Lek in de omgeving van Wijk bij Duurstede en niet in de minste plaats in de door hem geliefde landschappen in Frankrijk. O.a. in de Morvan, de Allier en de Dordogne.

Hij verblijft ook regelmatig aan de Zeeuwse kust, waar hij uiteraard wordt geïnspireerd door zee, strand en duinen maar bovenal door het prachtige spel van wind, golven, helmgras en zonlicht. De diepe bewondering die hij koestert voor de Franse impressionisten is in veel van Hans’ werk terug te vinden in zijn toets van schilderen en de keus van onderwerpen.

In zijn uit 1919 daterende huis in het centrum van Zeist, beschikt Hans over een ruime atelierruimte. Hier werkt hij op basis van zijn schetsen, foto’s en uiteraard herinneringen, aan zijn schilderijen. De laatste jaren werkt hij meestal met olieverf maar voor een snelle start maakt hij ook wel gebruik van acrylverf waarmee hij tot voor enkele jaren veel werkte. Hij schildert graag op royale formaten (bijv. 100 x 120 cm.) maar soms leeft hij zich ook weer uit op kleinere doeken van bijvoorbeeld 20 x 20 cm. Hij neemt regelmatig deel aan exposities, al of niet in combinatie met andere kunstschilders. Veel van zijn werk heeft inmiddels een bestemming gevonden.

“Ik hoop dat mijn schilderijen qua uitdrukkingskracht en onderwerp, voor jou aanleiding zijn om even stil te staan bij het vele moois dat de natuur ons laat zien. Hopelijk voor u ook een moment om van te genieten. Dan heb ik mijn doel bereikt!”