Van 30 september t/m 20 december a.s. kunt u de kunstwerken van Nicole Recourt Levenskunst bewonderen van het Paviljoen van Landgoed Zonheuvel. Van maandag t/m zondag kunt u de expositie bezoeken in de koffie-lounge tussen 08.00 en 20.00 uur. Toegang is gratis. Natuurlijk kunt u in ons restaurant altijd terecht voor koffie, thee, borrel, lunch en diner.

Nicole Recourt is samen met compagnon Marnix Lamers co-founder van De Meewerktuin en zodoende partner van Landgoed Zonheuvel. Als autodidact kunstenares schildert zij sinds 1990 vanuit haar gevoel. Ze vertaalt haar innerlijke beelden, inzichten en doorleefde ervaringen in schilderijen, verhalen en gedichten, illustraties, ontwerpen van eetbare tuinen, tweede kans-kleding. Voor nabestaanden van overleden geliefdes maakt ze een tastbaar en draagbaar verhaal als herinnering. Nicole maakt van niets, iets en is in staat om vanuit dit alles unieke verhalen tot leven te wekken. De collectie schilderijen die op het landgoed getoond wordt is een circulair verhaal waaruit energie, hoop, liefde, daadkracht en vooral doorleefde levenskunst spreekt.

Haar techniek van schilderen is intuïtief, kleurrijk en metaforisch. Nicole’s werken bevatten vaak verwijzingen naar haar liefde voor de natuur. Ieder doek brengt ze tot leven door gebruik van acryl, olieverf, spraypaint en marker, zonder enig vooropgezet plan of doel. Primeur voor het landgoed is dat De Meewerktuin nu ook atelierruimte in de moestuin biedt.

Bezoekers van het landgoed kunnen niet alleen proeven van biologische groentes en kruiden die voor de keuken verbouwd worden. Ook worden in De Meewerktuin teams belevende perspectieven vanuit de natuur geboden via trainingen, workshops en teamuitjes. Thema’s zijn dan onder meer communicatie, samenwerken en (h)erkennen van talenten. Nieuw is dat ook de schilderworkshop “Hoe kom je uit de verf? nu op De Meewerktuin als Tuinbuilding is te boeken. Iedereen is creatief en je hoeft niet te kunnen schilderen om dit te ervaren. Zie https://www.meewerktuin.nl

Nicole werd in 1966 geboren in Den Haag en woont sinds 2007 samen met haar man op de Utrechtse Heuvelrug. Ze is moeder van een samengesteld gezin van 5 kinderen. Nicole hield zich de afgelopen jaren gepassioneerd bezig met het initiëren van buurtmoestuinen en Transition Towns, lezingen over stadslandbouw, runde een weggeefwinkel en ondervond dat zijzelf de verandering is waar zij op wacht. Alles wat zij onderneemt is gericht op het geheel wat bijdraagt aan een leukere samenleving. Nicole heeft zich met hart en ziel aan Landgoed Zonheuvel verbonden met het beheer van de moestuin op een unieke belevende en creatieve manier. Meer over deze levenskunstenares en haar werk vindt u op https://elfentuin.wixsite.com/nicolerecourt

Expositie Landgoed Zonheuvel