Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug 2019 tijdens de Open Monumentendagen, een feest voor oren en ogen.

Wie op zaterdag 14 en/of zondag 15 september een monument gaat bekijken, kan daarbij ook genieten van klassieke muziek: voor de vierde keer vindt het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug plaats. Op 15 september vind in ons Maarten Maartenshuis vanaf 14.15 uur enkele prachtige optredens plaats. Bekijk hier het programma

Het Muziekfestival presenteert op beide dagen een afwisselend programma en legt de nadruk op het musiceren van gevorderde amateurs. Daarvan zijn er veel op de Heuvelrug.
Meer dan 40 ensembles, instrumentalisten en vocalisten, laten zich horen. Zij verrassen de bezoekers met een kort concert. En…. alle concerten zijn gratis toegankelijk! Het Maarten Maartenshuis met zijn prachtige muziekkamer doet op zondagmiddag mee met een gevarieerd programma.

Professionele musici laten zich in concerten horen in de Grote Kerk en Sparrendaal in Driebergen en op buitenplaats Doornveld in Doorn. Speciaal voor kinderen verzorgen de docenten van de Muziekcirkel de voorstelling Peer Gynt op zaterdagmiddag op buitenplaats Broekbergen. Aansluitend kunnen de kinderen een instrument proberen.

Er zijn verschillende nieuwe locaties, waaronder het koepeltje van Beerschoten in Driebergen, het Zwerfsteneneiland in Maarn en de Michaëlkerk en Muziekkoepel in Leersum.

www.muziekfestival-uh.nl
www.facebook.com/muziekfestivaluh
E mattydekkers@muziekfestival-uh.nl